maanantai 18. tammikuuta 2016

Rullausharjoituksia!

 Tiiliskivirullaus

Harjoittelimme tänään koulussa ensimmäistä kertaa tiiliskivirullaustekniikkaa jossa rullat sijoitetaan  tiiliskivimäisesti eli lomittain toisiinsa nähden. Tiiliskivirullauksella saadaan aikaan luonnollisemman näköistä kiharaa kuin klassisella rullauksella. Tiiliskivirullaus ei jätä hiuksiin selkeitä jakauksia niinkuin kalssinen rullaus tekee. Kun rullat ovat lomittain mihinkään kohtaan ei tulee jakausta. Tiiliskivirullaus on hieman vapaampi tyyliltään ja tekijä voi päättää enemmän itse käyttääkö pitkää vai lyhyttä rullaa ja rullan sijoittamisella pystyy häivyttämään paremmin esimerkiksi asiakkaan pyörteitä. Minun mielestäni tiiliskivirullaus oli selvästi klassista rullausta vaikeampi. Otin kuvat valmiista rullauksesta sekä piikkien kanssa että ilman. Piikkejä ei siis ole pakko käyttää mutta mielestäni piikkien kanssa rullat on helpompi asetella ja saada pysymään paikoillaan juuri oikeassa kohdassa päätä.









Tiiliskivirullaus patukoilla

Patukoilla tiiliskivirullauksen tekeminen oli mielestäni paljon helpompaa kuin permanenttirullilla. Patukoilla pystyi säätelemään osion kohtaa ja kireyttä vielä paremmin kuin noraaleilla rullilla. Rullasin patukoilla ensimmäistä kertaa mutta rullaus onnistui silti tosi hyvin omasta mielestäni ja rullaaminen oli myös paljon nopeampaa.










Kaksoisrullaus

Kokeilin kaksoisrullausta ja sen tekeminen oli helppoa kun osasi jo perus rullauksen. Kaksoisrullaus on tarkoitettu pitkien hiusten permanenttaamiseen koska se elpottaa työskentelyä pitkien hiussten kanssa mutta vie myös enemmän aikaa koska rullia rullataan kaksinkertainen määrä. Kaksoisrullaus voidaan toteuttaa minkä vain rullaustyylin kanssa (klassinen-, tiiliskivi-, viuhkarullaus). Tässä rullauksessa osio otetaan normaalisti rullan kokoisena mutta se jaetaan kahtia ja toinen puoli laitetaan sivuun odottamaan. ensimmäinen rulla rulataan sen oikealla kohdalle ja toinen rullataan suoraan ensimmäisen päälle.





Spiraalirullaus

Spiraalirullaus on myös pitkien hiusten rullaamiseen käytettävä tekniikka jolla saa aikaan todella kauniit kiharat. Rullat rullataan noin 1x1 cm osioissa takaa aloittaen. Joka toinen kerros rullataan eri suuntaan tai sitten joka toinen rulla eri suuntaan.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti