maanantai 18. tammikuuta 2016

Toppipäiväkirja 14.1.





Topissa minulla oli rauhallinen päivä tänään kun katselin vain asiakastöitä ja autoin hiusten lakaisemisessa ja muissa siivousjutuissa. Tälle päivälle oli kuitenkin muutama oppimistehtävä joten keskityn enemmän niiden kertomiseen. Yksi tehtävistä oli tutustua liikkeessä oleviin mallikirjoihin. Hiusstudio Elegiassa on paljon erilaisia mallikirjoja niin erilaisista väreistä kuin leikkauksisatakin. mallikirjoissa suurin osa malleista oli naisten malleja mutta joka kirjassa oli myös muutama miesten malli. Mallikirjoja ei nykyään käytetä niin paljon kuin ennen koska monella asiakkaalla on valmiina kuva joka näytetään kännykästä kampaajalle. Kirjoille on kuitenkin käyttöä vielä ja ne ovatkin hyvä työväline joita kampaaja voi käyttää jotta asiakas ja kampaaja tietävät kummatkin millaista tyyliä asiakkaalle haetaan. Osa mallikirjoista on myös itsetehtyjä kansioita joihin on kerätty monenlaisia kuvia eri tyylisistä hiuksista.










Toinen tehtävä oli etsiä mallikirjoista tai netistä kuva jostai permanentista ja kertoa kuvast aomin sanoin. Itse en osannut valita millainen kihara olisi kaikkein kauneinta joten valitsin muutaman kuvan joista kerron.


 

Pidän itse aika luonnollisen näköisestä kiharasta joka on aika isokokoista. Tässä kuvassa permanentti on tehty pitkiin hiuksiin isokokoisilla rullilla koska kihara on niin isoa. Rullat voisivat olla kooltaan sini-harmaita. Rullaustekniikkana on voitu käyttää kaksoisrullausta koska pitkiä hiuksia on erittäin vaikea rullata yhdelle rullalle per osio. 



Tämän kuvan permanentissa on myös käytetty isoja rullia mutta tämä permanentti on tehty selvästi spiraalirullaus tekniikalla kiharan spiraalin muodosta päätellen. 



Kolmantena tehtävänä oli vielä kysyä toppiohjaajalta että tehdäänkö liikkeessä tyvikohotuksia tai tyvipermanentteja. Tyvipermanentti on siis vain tyven alueelelle tehtävä permanentti joka kohottaa hiusta pois hiuspohjasta muutaman sentin matkalta. Tyvipermanentti on avuksi esimerkiksio silloin jos hiukset rasvoittuvat nopeasti tai hiukset kaipaavat kohotusta päänahasta. Tyvipermanentti tehdään permanenttigeelillä jotta permanenttiainettaon vain siellä mmissä halutaan eli tyvessä. Nestemäisen aineen levitys pelkästään tyveen olisi melkein mahdotonta joten geeli on hyvä siihen tarkoitukseen. 

Kysyin asiasta ja vastauksesksi sain että liikkeessä ei ole ikinä tehty tyvipermanentteja koska niille ei ole ollut kysyntää. Pienessä liikkeessä on myös vaikea pitää suurta aine varastoa joten tyvipermanenttiaineiden hankkiminen on jätetty välistä niiden käyttämättömyyden takia.







Lähteet: 
Mallikirjojen kuvat Hiusstudio Elegian mallikirjoista
Kuvat permanenteista google kuvahaku




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti