keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

5. jakson itsearviointi


Mitä taitoja olet oppinut ? Mikä on mennyt hyvin ja mikä on mennyt huonosti ? Mitä vien käytäntöön oppimisestani?


Sisältöjä mm. 
-Asiakaspalvelu oppilaitoksen salongissa, työssäoppimispaikassa ja vaihdot kosmetologien kanssa ( hoitopesu+ leikkaus+värit+permanentit)
-Loisto konsertti ja Hyvä alku messutapahtuma
-Miraculos trendinäytös kevään hiusmuodista
-Muoto-oppi työn suunnittelun tukena ( kasvojen muodot )
-Goldwell Elumen värjäys
-Liukuväritekniikka
-Vaalennusvärjäys
-Kasviväri ja vierailu ekokampaamossa
-Permanentin näyttöä tukeva kirjallinen tehtävä
-Permanentin perusrullaukset (klassinen, viuhka, tiiliskivi, spiraali, kaksoisrullaus)
-Permanentin suuntarullaus ( =kampaussuuntia huomioiva yksilöllinen rullaustekniikka)
-Suoristus-, afro- ja rastapermanentti
-Hiusalan ergonomia kirjallinen tehtävä

Jos vertaa osaamistani aikaisempiin jaksoihin tuntuu siltä että olen oppinut taas paljon uusia asiaoita ja kehittynyt tekemisessä. Asiakaspalvelupäivinä olen päässyt tämän jakson aikana leikkaamaan enemmän ja olen kehittynyt siinä nopeammaksi. Perus leikkaukset ovat tulleet tutuiksi kun olen päässyt harjoittelemaan niitä kunnolla oikeille asiakkaille. Värjäykset ovat jo alakaneet aikaisemminkin sujumaan rutiinilla mutta raitoja pääsin tekemään ensimmäistä kertaa vasta tämän jakson aikana.

Vaihdot kosmetologien kanssa sujuivat minulla hyvin ja oli mukavaa päästä tekemään vähän haastavempia töitä.

Permanenttia en ole itse päässyt vielä tekemään koska permanenttiasiakkaat on ohjattu niille jotka tekevät permanenttinäytön tänä keväänä.

Loisto konsertin kampausten tekemisen myötä opin jotain uutta kampauksista vaikka emme kampauksien tekoa ole vielä opiskelleetkaan. Oli mukava olla osana isompaa projektia. Aivan uudenlainen kokemus oli myös messuilla työskenteleminen. Hyvä alku messut olivat varhaiskasvatukseen suuntautuneille ihmisille tarkoitetut messut jossa pidimme kosmetologiopiskelijoiden kanssa Hyvän olon pistettä. Meissupäivien kautta oppi hyvin tiimityöskentelyä ja huomasi sen miten tärkeää on että aikatauluista pidetään kiinni jotta asiat sujuvat hyvin.

KC:n kevään trendinäytöksessä oli kiva käydä vaikka monet siellä kerrotut trendit olivat jo tulleet tutuiksi somen kautta. Tälläiset tapahtumat ovat kuitenkin hyviä sillä niiden avulla pystyy ainakin pitämään itsensä hyvin kartalla sen hetken trendeistä jos ei muuten tule seurattua niitä vapaa ajalla.

Tässä jaksossa opettelimme myös kasvojen muodon vaikutusta hiusten leikkaukseen ja värjäykseen. Kun kävimme läpi erilaisia leikkauksia ja värjäyksiä jotka korostavat ja häivyttävät kasvonpiirteiä oppi sen miten paljon väri ja leikkaus vaikuttavat siihen miltä kasvot näyttävä. 

Elumen värjäys tuli meille aivan uutena asiana tässä jaksossa. Itse värjäyksessä ei ole mitää ihmeellistä mutta opimme sen miten elumen eroaa tavallisista väreistä ja mitkä vaiheet ovat erilaisia tässä värjäyksessä. En ole itse vielä päässyt käyttämään elumenia mutta toivottavasti minullekkin tulee vastaan sellainen asiakas jolle voin harjotella elumenilla värjäämistä.

Liukuväritekniikat ja vaalennusvärjäys ovat olleet minulle entuudestaan tuttuja mutta en ole valitettavasti päässyt viimeaikoina teemään paljoa liukuvärjäyksiä vaikka mielellään niitä tekisin. Liukuärjäyksissä ja vaalennusvärjäyksissä on ehkä enemmän haastetta kuin muissa värjäyksissä joten niitä olisi kiva päästä tekemään.

Vierailu ekokampaaossa oli ihan mielenkiintoinen ja olisi kiva joskus päästä kokeilemaan kasviväreillä värjäämistäkin koska se on niin vieras asia itselle. 

Kun aloimme puhumaan permanenttinäytöstä jakson alussa teimme parin sivun mittaisen testin jonka aiheena oli permanentin työjärjestys, sanasto ja tärkeimmät asiat joita täytyy tietää kun tekee permanenttia. Minulla testi meni hyvin ja sain paria pistettä vaille täydet pisteet.

Permanentin perusrullauksia ja suuntarullauksia on käyty koulussa läpi paljon ja olen ehtinyt koulussa ja toppi paikalla harjoittelemaan rullauksia monta kertaa. Aluksi rullaamien tuntui hankalalta mutta heti kun oppi vähän alkoi rullaaminen tuntua aika helpolta. Nyt kun on saanut harjoitusra suuntarullauksetkin sujuvat helposti.

Suoristus-, rasta- ja afropermanentti jäivät itselle hieman vieraiksi koska en ollut sillon koulussa kun nitä asiaoita käytiin. Harjoittelin kuitenkin parin rastan teemistä permanenttiaineella ja sain paremmin käsityksen tekniikasta. Suoristuspermanentti vaikutti tekniikaltaan helpolta vaikka sen tekemistä en ole päässyt kokeilemaan. 

Hiusalan ergonomia tehtävä oli hieman vanhan kertaamista koska niihin asioihin on pitänyt kiinnittää huomiota alusta lähtien. Tulipahan kuitenkin misteltua vielä tarkemmin niitä ergonomisimpia työtapoja ja nyt taas muistaa paremmin kiinnittää huomiota työasentoon.

Kokonaisuudessaan olen viidennen jakson aikana oppinut paljon uusia asioita ja edelleenkin tuntuu siltä että tämä ala on oikea minulle. Asiakaspalveluäivät ovat parhaita koulupäiviä kun pääsee tekemään juuri sitä mitä valmistumisen jälkeenkin tulen toivottavasti tekemään. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti